Работете свободно с партньори от цял свят с различни валути

Нови възмножности

Дигитализация, глобализация, интеграция- все термини и характеристики, които можем да припознаем днес във всеки един аспект от живота. Свободата и възможността да избираме с какво и с кого да работим дава основата за една глобална интернационализация. Подобор на цени, качество, материали и консумативи, методи и всичко останало, свързано със сферата ни на дейност крие своите плюсове и минуси. Тук обаче няма да се съсредоточаваме толкова върху ползите и опасностите, колкото върху подценяваните детайли, които понякога обосновават едно партньорство и взаиморазбирателството в него.

Нови отговорности

Освен че нациите и държавите са различни по своите бит и култура, ценности и дори подход при начина на работа, когато става дума за бизнес, има още нещо, което не винаги се взима под внимание. Тук не става дума толкова за различния ценови стандарт в различните държави, колкото до средствата за обмен на стоки и услуги, а именно паричните средства.

Всяка една държава има различна валута. Факт е, че например в Европейския съюз много от страните членки използват еврото като единна валута, но това отново са едва 20 от 27 държави. В света има между 193 и 197 държави в зависимост от гледната точка на това дали страните са признати като такива от всички останали. Официално валутите в света са 180. Най- търгуваните валутати са Щатски долар (USD), евро (EUR), японски йени (JPY), британска лира (GBP), австралийски долар (AUD), канадски долар (CAD), швейцарски франк (CHF), китайски ренминби (CNH), Хонконгски долар (HKD) и новозеландски долар (NZD).

AMOSYS разгръща вашия кръгозор

Работата с партньори отвъд границите на страната е бъдещето, за което ние сме помислили. Екипът на софтуера AMOSYS разгръща вашия потенциал и отваря възможности за още лаборатории из целия свят. AMOSYS разширява гамата от валути, с които можете да работите в софтуера. Валутите в АМОСИС са вече 45. Освен най- често търгуваните валути, в софтуера можете да видите валути като турска лира (TRY), полски злоти (PLN), виетнамски донг (VND) и още много други! Може би ще се зачудите защо толкова много?

Някои от предимствата, които можете да имате, са:
  • Да използвате AMOSYS като чуждестранна лаборатория. Ние вярваме, че софтуерното решение AMOSYS за зъботехници и зъболекари може да облекчи работата на колеги по цял свят.
  • Да работите свободно с чуждестранни партньори. Много наши клиенти работят с колеги отвъд пределите на тяхната страна. Различните валути в АМОСИС ще облекчат вашата работа с партньори по цял свят.
  • По- малко грешки. Понякога при конверитирането на цени от една валута в друга се получават недоразумения относно цените на продуктите. С AMOSYS вие ще избегнете неудобните моменти- можете да въведете всички ваши цени директно във валутата, която ви е необходима.
  • Спестяване на време. Няма да има нужда да доуточнявате дали това е цената в лева, в евро, или в долари… Ще имате вече всичко написано!
  • И още много! Убедете се сами и заявете демо на: https://amosys.eu/309-2/schedule-a-demo/ . Нека заедно разгледаме нуждите на вашата лаборатория или практика и ги удоволетворим!
Източници:
  1. Официален сайт на Европейския съюз; https://european-union.europa.eu/institutions-law-budget/euro/countries-using-euro_bg
  2. 08.07.2021; Profit.bg. Бизнес новини онлайн. Колко са държавите по света? Това е особено труден въпрос“; https://profit.bg/svezho/kolko-sa-darzhavite-po-sveta-tova-e-osobeno-truden-vapros/
  3. Джон Смит. Списък със символи на световни валути за 2023 г. – имена, държави, кодове и символи; https://www.eurochange.co.uk/travel/tips/world-currency-abbreviations-symbols-and-codes-travel-money
  4. Кои са 10-те най-търгувани валути в света?; https://www.ig.com/en/trading-strategies/what-are-the-top-10-most-traded-currencies-in-the-world-200115
  5. Софтуер AMOSYS; https://amosys.eu/