Как възниква идеята за софтуер AMOSYS и какви са неговите основни цели?

Аудио интервю

Софтуер AMOSYS, разработен и създаден от трима професионалисти – Галин Бербенков, д-р Дамян Енчев и Росен Чолаков. Всеки един от тях е специалист в своята област. Галин – във финансите, Росен – с управлението на база данни, а Дамян – човек отвътре в нишата на зъболекарите и зъботехниците.

Как възниква идеята за AMOSYS?

Как възникна идеята за създаването на подобна система за работа, каквато е софтуер AMOSYS?

Росен Чолаков: Преди почти две години Дамян и Галин ми се обадиха и ми разказаха за идеята си. За самия процес на създаване и обработване на поръчки между зъботехници и зъболекари. Как нещата се случват на хартия, по телефон, по имейл, с известна доза грешки. Тогава идеята беше узряла и ми допадна. Така се включих в заформящия се екип.

Как AMOSYS прерастна в средство за менажиране на поръчки?

Д-р Дамян Енчев: Първоначално идеята беше софтуер за връзка между зъболекарски практики и зъботехнически лаборатории. Виждайки какво става в световен мащаб, това, че някак си зъботехниците са неглижирани в тази сфера. Има страшно много софтуери за зъболекари, а за зъботехници – не. Така софтуерът прерастна в средство за менажиране на тяхната практика.

Какви са целите на AMOSYS?

Каква е основната цел на софтуера AMOSYS, създаден от вашата start up компания TEACS?

Галин Бербенков: Основната цел на AMOSYS е да улеснява обработването на зъботехнически поръчки. Софтуерът дава възможност за по-добра и по-ефективна комуникация между зъботехник и зъболекар. Също така прави процеса между двете страни прозрачен и кристално ясен. По този начин се избягват, случаите, в които липсва комуникация между двете страни, както спомена по-рано Дамян. Тогава когато не е ясно кой какво трябва да направи и кога да го изпълни и на каква цена. Това е основната цел на AMOSYS.

Може да прочетете и чуете цялото интервю със създателите на AMOSYS като кликнете върху снимката или линка под нея:

https://amosys.eu/blog/2021/09/21/zapoznayte-se-s-trimata-syzdateli-na-amosys/

👉Достъп по всяко време към нашето видеоръководство в канал TEACS в YouTube: https://bit.ly/3Idgr66